Помер київський двірник, який став художником у 52 роки, — у квітні пройшла його остання виставка

Леонід Бурковський, 72-річний київський двірник, чия остання виставка картин пройшла у квітні, помер минулого тижня. Про це повідомив «Вечірній Київ» з посиланням на родичів художника. Причина смерті невідома. Він писав абстрактні полотна, надихаючись роботами Клода Моне та Івана Марчука.

Бурковський народився і виріс у Києві, працював майстром на заводі, меблярем у театрі, різноробом на телебаченні. Пізніше зрозумів, що хоче творити: грав на баяні, та, врешті-решт, почав малювати. Коштів на покупку дорогих матеріалів не вистачало, тому олійні фарби Леоніду давала колишня дружина, акварельні приносили безхатченки, а замість полотна він використовував зворотний бік настінних календарів та афіш.

Першу виставку Леонід провів десять років тому за підтримки спонсора — тоді у художника купили лише одне полотно за 200 гривень. Цієї зими він наважився організувати наступну прямо на вулиці. Перехожий виклав світлину з картинами Бурковського в інтернет, і фото завірусилося. Кураторка Музею-майстерні І. П. Кавалерідзе Олександра Савенок запропонувала Леонідові зробити виставку у приміщенні: експозицію, до якої увійшло близько сотні робіт, зібрали за тиждень.

Повню історію Леоніда читайте у матеріалі Bird in Flight.


Фото: Антон Орехов, спеціально для Bird in Flight

Нове та Найкраще

6 334

716

623
980
Більше матеріалів