Британський архітектор Норман Фостер допоможе у відновленні Харкова після війни

Британський архітектор і дизайнер Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова після завершення війни. Цю інформацію Bird in Flight підтвердили в архітектурному бюро Foster + Partners.

Там зазначили, що 4 квітня мер Харкова Ігор Терехов звернувся до Нормана Фостера на форумі мерів ООН у Женеві із проханням допомогти у відбудові міста. «Фонд Нормана Фостера визнаний ООН центром передового досвіду, і в якості його президента лорд Фостер зобов’язався допомогти меру та місту Харків у будь-який можливий спосіб», — підкреслили у пресслужбі бюро.

Читайте також: 17 найкращих сучасних будівель Харкова

Архітектурне бюро Foster + Partners було засноване у 1967 році у Лондоні. Норман Фостер вважається одним із творців стилю хай-тек в архітектурі. Його роботам властиві масштабні відкриті простори, розмаїття скла та металу, багатофункціональність. Серед найвідоміших проєктів бюро — лондонська вежа Сент-Мері Екс 30, віадук Мійо у Франції, реконструкція Рейхстагу у Берліні, штаб-квартира Apple у Каліфорнії та будівля банку HSBC у Гонконгу. Фостер є лавреатом Прітцкерівської премії (1999) і премії «Квадрига» (2003).

На початку березня Foster + Partners вирішило припинити всі свої проєкти в Росії через її військове вторгнення в Україну.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів