Алека Болдвіна звинуватили в ненавмисному вбивстві української операторки

Прокуратура штату Нью-Мексико висунула офіційні звинувачення актору Алеку Болдвіну у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчінс на зйомках фільму «Раст» (Rust) у 2021 році. Також у справі проходить консультантка зі зброї Ханна Гутьєррес-Рід, пише CNN.

Болдвіна та Гутьєррес-Рід звинувачують за двома пунктами статті про ненавмисне вбивство. Їх можуть засудити лише за одним із них. Перший пункт передбачає ув’язнення до 18 місяців, другий — до 5 років. Який є більш відповідним, визначатимуть присяжні.

«Сьогодні ми зробили ще один важливий крок у забезпеченні правосуддя для Галини Гатчінс, — заявила окружна прокурорка Мері Кармак-Алтвіс. — У Нью-Мексико ніхто не стоїть вище за закон, і справедливість буде досягнута». Адвокат Болдвіна назвав це рішення «жахливою помилкою правосуддя», тоді як захист Гутьєррес-Рід висловив надію, що присяжні визнають її невинною.

Галина Гатчінс була вбита 21 жовтня 2021 року на знімальному майданчику фільму «Раст» у штаті Нью-Мексико. Тоді Алек Болдвін вистрілив із реквізитного пістолета, який був заряджений бойовими патронами. Він поцілив у операторку і поранив режисера картини. Пізніше актор зізнався, що не натискав на гачок пістолета того дня.

Проти Болдвіна та продюсерів стрічки було подано кілька позовів, зокрема від родини Гатчінс. Минулого року актор уклав мирову угоду з родиною загиблої операторки. Зйомки фільму планували продовжити у 2023-му.


Фото: Алек Болдвін / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 726

856

722
1 118
Більше матеріалів