Олену Гончарук знову обрали гендиректоркою Довженко-Центру

У конкурсі на посаду генерального директора підприємства «Національний центр Олександра Довженка» перемогла Олена Гончарук, повідомили у Держкіно.

6 лютого відбулося засідання конкурсної комісії для здійснення добору на посаду керівника Довженко-Центру. Провели співбесіди з чотирма кандидатами: Вікторією Водкою, Оленою Гончарук, Олексієм Пантелєєвим та Сергієм Слєпаком. П’ятий претендент, режисер Кирило Жаровський відмовився від подальшої участі у конкурсі на користь Гончарук.

У голосуванні за кандидатуру керівника установи перемогла Олена Гончарук, яка отримала шість голосів. На другому місці — Вікторія Водка з трьома голосами. Контракт із Гончарук має підписати голова Держкіно Марина Кудерчук упродовж двох місяців, зазначає LB.ua.

Навесні 2021 року Олена Гончарук уперше перемогла у конкурсі на посаду очільниці Довженко-Центру, однак тоді міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не уклав із нею контракт. У серпні 2022-го Держкіно вирішило реорганізувати Довженко-Центр, а в листопаді звільнило Олену Гончарук від виконання обов’язків гендиректорки. Тоді ж оголосили новий конкурс. 2 лютого стало відомо про відкриття справи проти Гончарук. Це сталося напередодні засідання конкурсної комісії, яке зрештою перенесли через «замінування» будівлі.

Довженко-Центр є найбільшим кіноархівом України, де зберігається понад 10 тисяч найменувань фільмів, документи з історії вітчизняного кіно і музейні експонати. У структурі установи діють фільмофонд, кіноархів та музей кіно, медіатека, видавництво, книгарня, простір «Сцена 6», лекторій і єдина в Україні кінокопіювальна лабораторія з цілісним плівково-цифровим циклом.

Нове та Найкраще

6 232

673

592
946
Більше матеріалів