У Сан-Франциско закриють один із найбільших музеїв фотографії — колекцію продадуть на аукціоні

Власники музею Pier 24 Photography у Сан-Франциско вирішили остаточно закрити його через підвищення орендної плати за приміщення. Колекцію з понад 4 тисяч робіт планують продати на аукціоні Sotheby’s у травні, пише PetaPixel.

Pier 24 Photography є одним із найбільших виставкових просторів у світі, присвячених виключно фотографії. У колекції музею представлені світлини відомих фотографів XX століття, переважно американських. Серед них — твори Річарда Аведона, Лі Фрідлендера та Доротеї Ланж.

«Мати-переселенка», 1936 рік, Доротея Ланж. Знімок із колекції музею. Фото: Wikimedia Commons

Музей відкрили у 2010 році в місцевому порту — у приміщенні під мостом між Сан-Франциско й Оклендом. Інституцію заснували колишній інвестиційний банкір Енді Пілара разом із дружиною Мері. Вони почали колекціонувати фотографії у 2004-му — після відвідування ретроспективної виставки Діани Арбус в Музеї сучасного мистецтва Сан-Франциско. Саме знімок Арбус став їхнім першим придбанням.

За час роботи у Pier 24 Photography провели одинадцять виставок і випустили понад двадцять книг. Музей продаватиме свій інвентар, починаючи з цього року, і остаточно закриється в липні 2025-го.

Експерти оцінюють вартість фотоколекції у щонайменше $15 мільйонів. Серія аукціонів відбудеться протягом року, основні торги пройдуть 1 і 2 травня в Нью-Йорку. Усі виручені від продажів кошти будуть спрямовані на потреби благодійних організацій.

Нове та Найкраще

6 232

673

593
947
Більше матеріалів