Названі переможці премії «Оскар». Фільм «Все завжди і водночас» отримав сім нагород

Американська кіноакадемія оголосила переможців 95-ї премії «Оскар». Вручення нагород відбулося у Лос-Анджелесі 12 березня, ведучим був комік Джиммі Кіммел.

Головним тріумфатором стала стрічка «Все завжди і водночас», яку визнали найкращим фільмом. Загалом вона отримала сім нагород: за найкращу режисуру (Ден Кван і Денієл Шайнерт), найкращу жіночу роль (Мішель Єо), найкращі чоловічу й жіночу ролі другого плану (Ке Хюй Кван, Джеймі Лі Кертіс), а також за найкращий оригінальний сценарій та найкращий монтаж. Мішель Єо стала першою азіатською актрисою, яка отримала «Оскар» за найкращу жіночу роль.

Найкращим фільмом іноземною мовою стала німецька картина «На Західному фронті без змін» Едварда Бергера. Екранізація роману Ремарка також отримала премії за найкращу операторську роботу (Джеймс Френд), найкращий оригінальний саундтрек та найкращу роботу художника-постановника.

Читайте також: Нічого особистого — лише війна: Рецензія на драму «На Західному фронті без змін»

Найкращим актором став Брендан Фрейзер, який зіграв у фільмі «Кит». Стрічка Даррена Аронофскі також отримала статуетку за найкращий грим та зачіски.

Читайте також: «Кит» у морі банальностей: Рецензія на нову роботу Даррена Аронофскі

«Піноккіо» Гільєрмо дель Торо назвали найкращим анімаційним фільмом. Премія за найкращу документальну картину дісталася стрічці «Навальний» канадського режисера Деніела Роера. «Аватар: Шлях води» Джеймса Кемерона отримав нагороду за найкращі візуальні ефекти, а «Топ Ган: Меверік» — за найкращий звук. Найкращою піснею стала Naatu Naatu з індійського фільму «RRR». «Оскар» за найкращі костюми здобула стрічка «Чорна Пантера: Ваканда назавжди».

За кілька днів до церемонії стало відомо, що Американська кіноакадемія відмовила у виступі на врученні премії президенту України Володимиру Зеленському. Це сталося другий рік поспіль. Минулого року організатори події вшанували жертв російсько-української війни хвилиною мовчання.


Фото: Мішель Єо з нагородою найкращій акторці / Michael Tran / AFP

Нове та Найкраще

6 039

591

547
880
Більше матеріалів